Første farvede kvinde med eget vinbrand

Opdateret: 9. jun. 2021

LIBBY´S PRIDE Wines – Sydafrika

Det er ikke let at drive virksomhed som farvet kvinde i Sydafrika. Lær Libby’s skønne brand at kende og læs om, hvorfor HumanAid besluttede sig for at indgå partnerskab med Libby.

 

På vores rejse rundt i Sydafrika i februar 2019, mødte vi Elizabeth Petersen (Libby).

Hun er en fantastisk inspirerende vinambassadør, der producer sin egen vin under navnet – LIBBY´S PRIDE Wines.


Hun inviterede os med til et kultur arrangement hvor hun holdt vinsmagning. Dagen efter mødtes vi til en snak om hendes virksomhed og om hvor svært det er at komme ind på vinmarkedet i Sydafrika, som er en hvid og mandsdomineret verden. Hun tilhører minoritetsgruppen af farvede og sorte med egen virksomhed.


Libby og hendes søn har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor de er nu. Hun fortalte, at hun drømmer om at kunne rejse kapital til etablering af et ”warehouse” tæt på Cape Town. Hendes ønske er at udvikle sin virksomhed med henblik på at generere så meget indtjening, at hun kan give noget tilbage til udsatte i sit lokalområde. Vi fik hurtig stor sympati for Libby og hvad hun stod for, og vi ville gerne hjælpe Libby med at opnå sine mål. Så senere på foråret besluttede vi os for at hjemkøbte lidt af hendes vin og undersøge salgsmulighederne i Danmark.


Vi sælger nu Libby´s Pride Wines og bestilling kan ske her på hjemmesiden. Ved at købe Libby´s Pride Wines hjælper du Libby og støtter samtidigt socialt hjælpearbejde. For udover at vi betaler Libby en god pris for hendes vin, har vi valgt at støtte Beth Uriel med 20 kr. for hver solgt flaske vin. Beth Uriel er et ungdomshjem i Cape Town for 18 – 25 årige mænd. Her bliver der gjort en stor indsats for at hjælpe unge ud af kriminalitet og væk fra gaden. De unge mænd her, har fået deres livs mulighed for at komme godt videre, og det vil vi gerne støtte dem i. Vi har besøgt hjemmet to gange i 2019 og lavet frivilligt arbejde og støtter nu stedet med direkte ubeskårede donationer.


Fakta om Libby’s Pride Wines

Libby og hendes søn er de første som har et 100% sortejet brand. Alle brands i Sydafrika, som ikke er hvide, bliver betegnet som sorte. Navnet henviser til at Libby er stolt af sin vin og af at være sort/farvet kvinde.


Mission, vision og passion

Libby’s Pride Wines mission er at forstærke livskvaliteten hos socialt udsatte gennem social-økonomisk engagement. Hun laver partnerskab med andre levedygtige virksomheder med henblik på, at udvide sin egen forretning.

Libbys vision for sin virksomhed er vedvarende og konstant at levere kvalitetsvin til sine kunder og gennem effektiv reklame gøre Libby´s Pride Wines til et stærkt og kendt brand på markedet.


Libbys egen passion er at hjælpe udsatte i sit lokal område. Hun vil gerne sprede sin energi og stolthed over at være sort og vil så snart det er muligt for hende, hjælpe økonomisk med at ”løfte” og uddanne sorte sydafrikanere. Hun støtter i øjeblikket to lokale hospice og et børnehospital.


Vinene

Libby´s Pride Wines produceres ikke efter traditionel konventionel praksis, da Libby har sine egne etiske produktionsmetoder med fokus på kvalitet og personlig smag.

Der produceres p.t. 50.000 liter vin om året og Libby’s samarbejdspartner er certificeret af den sydafrikanske stat for at producere vin bæredygtigt og i respekt for naturen og at handle etisk i forhold til sine medarbejdere. De har også fået en pris for biodiversitet, idet de beskytter den lokale flora og fauna omkring vingården. Denne pris har kun 4% af de sydafrikanske vingårde. Sortimentet består af rødvine, hvidvine og rosévin.


Libbys vine vil være et godt valg for vindrikkere, som ikke kun ønsker at nyde en flaske god vin, men også ønsker at deres køb af vin skal gøre en forskel i bekæmpelsen af social ulighed.

193 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Donér 

Hjælp os med at gøre en forskel!

Tak for din støtte!