• Lucas Ullerup

Ungdomshjemmet Beth Uriel - Cape Town

Opdateret: 30. nov. 2020

HumanAid har valgt at støtte ungdomshjemmet Beth Uriel med 20 kr. pr. solgt flaske. Vi har tidligere doneret toiletter og nu går donationerne til nyt køkken udstyr.HumanAid har allerede doneret 7.000 kr ubeskåret fra vinsalg og direkte donationer.

I området er der enorm stor vandmangel og der er vandrestrektioner for at undgå at bruge for meget vand. Nu kan drengene på hjemmet trygt tage på badeværelset uden at være bange for at bruge for meget vand.

Herunder ses de nyindkøbte toiletter og urinaler, som nu er enormt vandbesparende.

Under vores ophold i Cape Town i starten af 2019, besøgte vi dette hjem for unge afrikanske drenge to gange. Beth Uriel er et af de projekter, hvor NGO’en Scanza skaffer Dette er en beretning om en rejse med HumanAid, hvor Birgit og Jørgen første gang stiftede bekendtskab med Beth Uriel.praktikpladser til danske studerende.


Under vores besøg fik vi lejlighed til at snakke med to pædagogstuderende, der var startet i praktik i december og hilste også på den sidst ankomne, som læste til socialrådgiver. De danske studerende gør et stort og prisværdigt arbejde på stedet. På grund af en hårdt presset økonomi med få penge til lønninger, er praktikanternes ulønnede indsats meget vigtig.


Beth Uriel drives som en NGO i samarbejde med en lokal kirke, som vi også besøgte den sidste dag vi var i byen. Hjemmets daglige leder Melvin Koopman, gav os en varm velkomst og han gav sig god tid til at fortælle om stedet og deres visioner. Han var dog også meget åben om, de mange udfordringer, han havde med at skaffe penge og kompetente medarbejdere.


Melvins beretninger om drengenes barske fortid og deres kamp for overlevelse, berørte os dybt og vi har kæmpe respekt for Melvins ukuelige viljestyrke og fighterånd, der betyder at han på trods af de mange odds, får hjulpet en lang række drenge i gang med uddannelse, hvilket er en forudsætning for at de senere kan få job og blive i stand til at forsørge sig selv og deres familie.


Ud over mad, husly og hjælp til at gennemføre uddannelse, får drengene på Beth Uriel træning i social adfærd, livsduelighed og andre kompetencer, som de ikke tidligere har haft mulighed for at tilegne sig. Her kæmpes også for at give drengene fornyet håb og tro på livet, – noget mange har mistet under deres opvækst i dysfunktionelle og ofte faderløse familier.


På Beth Uriel møder drengene stor omsorg, kærlighed og tillid. Men for at være her, er det et ufravigeligt krav, at de passer deres skolegang, eventuelle jobs og kæmper for at få deres eksamen. Det er deres unikke chance for at få en ny og bedre tilværelse uden fattigdom, misbrug og hård kriminalitet, som er den barske virkelighed for mange af de sorte og farvede afrikanere. De seneste statistikker viser at unge mellem 18 og 35 udgør halvdelen af befolkningen i Western Cape. Arbejdsløsheden er på ca. 33 procent og kun én ud af to unge klarer grundskolen.


Personalet, de danske studerende, frivillige og bestyrelsen gør en kæmpe indsats for at skabe en god og meningsfyldt hverdag for de 26 drenge. I gennem årene er der blevet igangsat mange initiativer, med det formål at skaffe midler og øge drengenes kompetencer, så de har den bedst mulige ballast til livet efter Beth Uriel. Et af de meget vellykkede initiativer, er en kaffebar, som to danske studerende for år tilbage fik indrettet i en container i baggården.


Rundt om baren, er der blevet indrettet et hyggeligt gårdcafé miljø, hvor besøgende kan slå sig ned med en god kop kaffe, serveret af meget stolte sorte unge mænd. Flere har fået uddannelse som barista. En af drengene viste sig at have et helt særligt talent for at lave kaffe og blev headhuntet til en af Cape Towns bedste cafeer. I kaffebaren sælges også t-shirts og hoodies med sort tryk af Beth Uriels logo. Det er en af drengene, som har tegnet det fine logo. Sidste år blev deres logo lavet som farverig murmaleri og pryder nu facaden ud mod vejen.


Vel hjemme i vores danske trygge omgivelser, brænder vi for at hjælpe og støtte Beth Uriel. Det gør vi bl.a. konkret med en direkte doneration på 20 kr. pr. solgt flaske Libby’s Pride Wines.90 visninger0 kommentarer
Donér 

Hjælp os med at gøre en forskel!

Læs kontrol rapport fra fødevarestyrelsen her: 

Sk%C3%A6rmbillede%202020-11-22%20kl.%202

Sjællandsgade 22
DK-8600 Silkeborg

+45 60 75 03 48