top of page
  • Birgit Møller-Nielsen

Vores mentorprojekt hjælper unge på Beth Uriel til at bestå deres eksamener

Opdateret: 23. nov. 2022

Sammen med Melvin Koopman, den daglige leder af ungdomshjemmet Beth Uriel, glæder vi os over det fantastiske samarbejde vi har med studiecenteret UCT Student YMCA, der har resulteret i et unikt mentorprojekt, hvor de unge på ungdomshjemmet får vejledning og lektiehjælp af universitetsstuderende. Et projekt som vi allerede så værdien af dagen efter den første vejledningstime.


Hos HumanAid mener vi, at alle børn og unge bør have muligheden for at gå i skole og tilegne sig kundskaber, der kan gøre dem i stand til at tage en uddannelse og senere få et job, så de på sigt kan blive selvforsørgende og leve et godt, selvstændigt og værdigt voksenliv. Men i et land som Sydafrika, der har kæmpestor social ulighed, rekordhøj arbejdsløshed, race- og kønsdiskrimination og andre samfundsmæssige problemer, vil det selv trods stor kampgejst være svært, nok nærmest umuligt, for unge mennesker at få adgang til uddannelsessteder og komme i betragtning til et nogenlunde velbetalt job, hvis ikke de har gået i skole og modtaget regelmæssig undervisning.


De unge, vi talte med under vores ophold på ungdomshjemmet Beth Uriel i 2019, var meget bevidste om at skolegang og uddannelse var en tvingende nødvendighed for at de kunne klare sig, når de efter 3 – 4 år skulle forlade Beth Uriel. Derfor var de også meget motiveret for at indfri det ultimative krav fra Melvin Koopman, om at de, til gengæld for at få mad, tøj, tag over hovedet og relevant skolegang, følger deres individuelle udviklingsplan og gør alt for at bestå deres eksamener. De er taknemlige over Melvins faderlige omsorg og de føler sig meget heldige over at de får en chance for at få realiseret drømmen om en lys og bedre fremtid med job, bolig og egen familie.